Ліонель Мессі проігнорував чергову церемонію ФІФА / fcbarcelona.com

Керівництво ФІФА залишилося незадоволеним відсутністю Кріштіану Роналду і Ліонеля Мессі на церемонії вручення премій The Best.

Напередодні півзахисник "Реала" Лука Модріч був визнаний найкращим гравцем року за версією ФІФА, набравши 29,05% голосів, нагадує SportArena.

«Це дискредитує футбол. Вони не розуміють, що в першу чергу це шкодить спорту», — наводить Marca слова неназваного співрозмовника з ФІФА.

Відео дня

Вперше за 10 років нагорода, враховуючи вручається з 2016 року France Football паралельно Золотий м'яч, дісталася не Кріштіану Роналду або Ліонелю Мессі, які церемонію пропустили.

Читайте такожЛука Модріч визнаний кращим гравцем світу ФІФА 2018 року (фотогалерея)

При цьому якщо португалець увійшов у фінальну трійку, зайнявши 2-е місце з 19,08% голосів, то аргентинець став лише п'ятим з 9,81%, пропустивши вперед Мохамеда Салаха (11,23%) і Кіліана Мбаппе (10,52%).

Нагадаємо, що в 2007 році найкращим гравцем року був визнаний бразилець Кака, після чого встановилася гегемонія Роналду і Мессі. Обидва по 5 разів вигравали "Золотий м'яч", а португалець також двічі визнавалася ФІФА гравцем року.