vk.com / alternative_moscow

Близько 100 ошуканих вболівальників з Нігерії знаходяться в московських хостелах в очікуванні повернення на батьківщину, повідомила прес-секретар волонтерської організації "Альтернатива" Юлія Сілуянова.

Президент Нігерії Мохаммаду Бухарі доручив евакуювати своїх громадян, яким тепер забороняють спілкуватися з представниками ЗМІ.

"Сьогодні в хостели привезли ще 25-30 нігерійців, - заявила Сілуянова. - Президент Нігерії доручив евакуювати всіх своїх громадян міністру закордонних справ і міністру авіації. Той факт, що за справу взялася виконавча влада, дає нам надію. Проте вболівальникам, які знаходяться в Москві, забороняють обговорювати подробиці їхнього приїзду зі ЗМІ або пропонують брехати на камеру про те, що рейс пропустили зі своєї вини".

Відео дня

Читайте такожУчасницю Pussy Riot, яка вибігла на поле під час фіналу ЧС-2018, засудили до 15 діб арешту

Загалом на території московського регіону в даний час знаходяться близько 200 нігерійських фанатів, зворотні квитки яких були анульовані шахраями.

Як стало відомо, зловмисники зібрали з уболівальників, які приїхали в Росію з Нігерії на чемпіонат світу з футболу, по 250 доларів з кожного.

«Весь процес взялася організувати якась російська фірма. Зібрала гроші за квитки в обидві сторони, допомогла оформити паспорти вболівальників», - повідомляє Mash.

Близько двох тижнів нігерійські фанати провели прямо в залі очікування аеропорту, деякі з них займалися жебрацтвом, інші підходили до пасажирів і просили у них гроші. Митися гостям чемпіонату світу довелося в раковинах, а спали вони на кріслах. Після численних скарг, коли в аеропорт «Внуково» викликали поліцію і правозахисників, нігерійських вболівальників доставили в посольство. Незабаром фанати зможуть повернутися додому.

Збірна Нігерії була учасницею чемпіонату світу-2018 з футболу, але вибула ще після групового раунду, зігравши на турнірі 3 гри, остання з яких відбулася ще 26 червня.