Гравців російської збірної підозрюють у вживанні допінгу / Bild

Футболісти збірної Росії підозрюються в застосуванні допінгу під час чемпіонату світу-2018.

Німецьке видання Bild опублікувало матеріал, у якому гравців російської збірної звинувачують у застосуванні допоміжних речовин для поліпшення свого фізичного стану під час матчів мундіалю.

Читайте такожЗбірну Росії з футболу захотіли перевірити на допінг після виходу в плей-офф ЧС-2018

Відео дня

Як стверджує видання, російські гравці вдихали аміак (одна десята частина нашатирного спирту) у підтрибунному приміщенні на матчі з Хорватією в 1/4 фіналу, щоб отримати фізичну перевагу над суперником. При цьому журналісти визнають, що аміак не входить до числа заборонених препаратів, але, за словами запрошеного фахівця, ця речовина дає схожий ефект.

Як доказ своєї версії Bild опублікував фотографію захисника збірної Росії Іллі Кутєпова, який вдихає щось перед виходом на поле.

«Використання аміаку не заборонене. Але це абсурд з боку росіян стверджувати, що він так само поширений, як якийсь шампунь. Особливо на тлі існуючої роками у Росії системи державної підтримки допінгу», — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, збірна Росії вийшла у плей-офф чемпіонату світу, а в 1/8 фіналу несподівано обіграла збірну Іспанії в серії пенальті. Втім, далі чвертьфіналу господарям турніру пройти не вдалося - вони поступилися хорватам.