США, Канада і Мексика готові спільно провести ЧС з футболу / Inside the Games

МЗС України підтримає заявку трьох північноамериканських країн (США, Канади і Мексики) на майбутніх виборах господарів чемпіонату світу з футболу-2026.

Єдиним суперником об'єднаної заявки американських країн є Марокко, але за цей варіант українська сторона голосувати не буде. Це випливає з ряду чинників, повідомляє SportArena.

Голосувати за господарів чемпіонату світу буде представник МЗС Руслан Німчинський (тимчасовий повірений у справах України в РФ), а не представники ФФУ. Це сталося через те, що ФФУ (Федерація футболу України) бойкотує конгрес ФІФА в Росії.

Відео дня

Читайте такожЗаявка Марокко на проведення чемпіонату світу з футболу може бути відхилена через заборони одностатевих шлюбів

По-друге, Марокко не проголосувала «за» резолюцію Генеральної Асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України в 2014 році. На тому голосуванні представник Марокко був відсутній.

По-третє, Україна є союзником США, а Президент США Дональд Трамп звертався до союзників за підтримкою на цьому голосуванні.

Конгрес ФІФА визначить господарів чемпіонату світу у середу, 13 червня, в Москві. Голосувати будуть 206 країн-членів ФІФА. Голосування буде відкрите, а не анонімне. Для перемоги необхідно набрати більшість голосів — 104 і більше.