фото ssu.gov.ua

У Львові правоохоронці викрили зловмисника при спробі підкупу футболістів, який пропонував гравцям молодіжної команди львівських "Карпат" 10 тисяч доларів за програш у матчі з молодіжною командою донецького "Шахтаря".

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, 25-річного жителя Києва викрили при передачі 1 травня футболістам частини коштів в сумі 4 тисяч доларів. Повна сума, яку повинні були отримати спортсмени, становила 10 тисяч доларів.

Читайте такожЕкс-гравець київського "Динамо" Маковський засуджений на 2 роки обмеження волі за договірні матчі

Відео дня

«За отримані гроші футболісти повинні були забезпечити програш своєї команди в матчі з молодіжною командою іншого українського футбольного клубу, який був запланований на початок травня у Львові», - наголошується в повідомленні.

Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-3 (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п'ять років. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНІАН, у ФФУ заявили, що футболісти, які брали участь у договірних матчах, не зможуть грати за збірну до кінця кар'єри.