REUTERS

Через сутички у фан-зоні біля Ейфелевої вежі перед та після фінального матчу чемпіонату Європи з футболу були затримані 40 уболівальників, поліція застосувала сльозогінний газ і водомети. Про це з посиланням на L’Express пише "Європейська правда".

Читайте такожРадість, розчарування та чемпіонський кубок: церемонія нагородження фіналістів Євро-2016 (фотогалерея)

Переповнену фан-зону, де вже зібралися понад 90 тисяч глядачів, закрили о 19:00, проте люди намагалися потрапити всередину.

Відео дня

Поліція стверджує, що у сутичках в основному брали участь вболівальники у кольорах Франції, водночас серед хуліганів були і португальські фанати.

Окремі вболівальники почали закидати поліцію пляшками і сигнальними ракетами, а також палити купи сміття. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ і водомети. У зв’язку з цим протягом першої половини матчу навколо Ейфелевої вежі можна було спостерігати хмари диму.

У поліції також повідомили, що їх автомобілі також були атаковані вболівальники. Один з транспортних засобів перекинувся, і одна людина отримала поранення.

Після матчу ситуація певною мірою заспокоїлася, незважаючи на окремі порушення в районі Єлисейських полів. Як відомо, в Парижі перед матчем посилили заходи безпеки