false

Посада віце-президента Міжнародної асоціації боксу (IBA) дозволяє доносити позицію України на міжнародній спортивній арені та посилювати санкційний тиск на країну-агресора. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив президент Федерації боксу України, віце-президент IBA Володимир Продивус.

"Я використовую цю посаду, щоб доносити нашу українську позицію на міжнародній арені. Це основна боксерська організація світу. І для нас з вами – насамперед майданчик", — сказав Володимир Продивус.

Він зазначив, що відмова від цієї посади на знак протесту проти перебування на посаді президента IBA росіянина Умара Умерова послабила б позиції України у великому спорті.

Відео дня

"Уявімо, що я це зробив (відмовився від посади віце-президента — ред.). Тиждень про це всі писали б, був би хороший піар-хід. А далі що? Про це всі забули б, а Україна втратила б свій вплив в IBA як мінімум на наступні 5 років. Ми 15 років працювали над тим, щоб кожна країна знала і поважала український бокс", — сказав Володимир Продивус.

Він зазначив, що присутність України в IBA допомогла, зокрема, запровадити санкції проти російських і білоруських боксерів: їм заборонено брати участь у всіх офіційних міжнародних змаганнях. "Перше, що ми зробили: звернулися до всіх країн від імені IBA із закликом про бойкот Російської Федерації і Білорусі... Я знаю, що росіяни звернулися до суду і хочуть повернутися. Цього не буде. На нашому боці великий міжнародний колектив IBA, і зараз, коли я як віце-президент кажу, мене підтримують 99%", — заявив президент ФБУ.

Володимир Продивус також нагадав, що ні він, ні українська делегація не голосували за обрання Кремльова президентом IBA. А самого Продивуса на посаду віце-президента обрав незалежний Конгрес асоціації: "Мені нічого приховувати. Після 24 лютого моя позиція докорінно змінилася. Немає більше жодних братніх народів".