Непереможний українець нокаутував суперника в 1-му раунді, а зароблені кошти передав на допомогу батьківщині

Український супертяж Олександр Захожий організував благодійний поєдинок.

Український боксер суперважкої ваги Олександр Захожий організував поєдинок проти представника Греції Евгеніоса Лазарідіса, щоб зібрати кошти на підтримку України, яка бореться з російськими окупантами.

Бій пройшов на арені "Вестфаленхалле" в Дортмунді (Німеччина). Перемогу в поєдинку здобув Захожий, нокаутувавши суперника в першому раунді.

З перших секунд 28-річний українець мав абсолютну перевагу в рингу. Грек виглядав непереконливо і вже у стартовій трихвилинці Захожий двічі відправляв опонента в нокдаун. Після другого падіння кут грека викинув білий рушник.

"Мої промоутери організували бій для збору коштів на підтримку України. Була пряма платна трансляція в Європі та Америці", - зазначив Захожий.

Коментуючи результат бою Захожий зізнався, що йому було дуже важко психологічно, оскільки після початку війни він перебував у Хорватії на зборах.

"Мені довелося визволяти свою сім'ю, щоб вона була присутня тут. Це дуже важко, тому що під час того, як я готувався і чекав свою сім'ю тут, я спав по годині в день. Ми займалися допомогою, збирали їжу і відправляли людям, які вже перетнули кордон", - сказав Захожий.

Додамо, що Олександр Захожий і його дружина Анастасія з самого початку вторгнення Росії в Україну займаються волонтерством.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже другий місяць. 

Олександр Захожий: що відомо про спортсмена

  • Захожий провів на профі-рингу 16 боїв, в яких здобув 16 перемог. У 12 боях здобув перемоги нокаутом.
  • В останньому бою українець 22 січня 2022 року в Еггенштайн-Леопольдсхафені достроково технічним нокаутом у 3-му раунді переміг досвідченого чеха Павела Соура.
  • У квітні 2021 року Захожий завоював титул чемпіона WBC Francophone у важкій вазі, перемігши Сергія Вервейка з Польщі.