Олександр Захожий / фото instagram.com/zakhozhiy_alexandr

Український боксер суперважкої ваги Олександр Захожий організував поєдинок проти представника Греції Евгеніоса Лазарідіса, щоб зібрати кошти на підтримку України, яка бореться з російськими окупантами.

Бій пройшов на арені "Вестфаленхалле" в Дортмунді (Німеччина). Перемогу в поєдинку здобув Захожий, нокаутувавши суперника в першому раунді.

З перших секунд 28-річний українець мав абсолютну перевагу в рингу. Грек виглядав непереконливо і вже у стартовій трихвилинці Захожий двічі відправляв опонента в нокдаун. Після другого падіння кут грека викинув білий рушник.

Відео дня

"Мої промоутери організували бій для збору коштів на підтримку України. Була пряма платна трансляція в Європі та Америці", - зазначив Захожий.

Коментуючи результат бою Захожий зізнався, що йому було дуже важко психологічно, оскільки після початку війни він перебував у Хорватії на зборах.

"Мені довелося визволяти свою сім'ю, щоб вона була присутня тут. Це дуже важко, тому що під час того, як я готувався і чекав свою сім'ю тут, я спав по годині в день. Ми займалися допомогою, збирали їжу і відправляли людям, які вже перетнули кордон", - сказав Захожий.

Додамо, що Олександр Захожий і його дружина Анастасія з самого початку вторгнення Росії в Україну займаються волонтерством.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже другий місяць. 

Олександр Захожий: що відомо про спортсмена

  • Захожий провів на профі-рингу 16 боїв, в яких здобув 16 перемог. У 12 боях здобув перемоги нокаутом.
  • В останньому бою українець 22 січня 2022 року в Еггенштайн-Леопольдсхафені достроково технічним нокаутом у 3-му раунді переміг досвідченого чеха Павела Соура.
  • У квітні 2021 року Захожий завоював титул чемпіона WBC Francophone у важкій вазі, перемігши Сергія Вервейка з Польщі.