фото president.gov.ua

Федерація боксу України спільно з Міністерством спорту звільняє тренерський штаб збірної команди безпосередньо під час підготовки до чемпіонатів світу та Європи. Тренери звернулися до президента Володимира Зеленського за захистом.

Текст у facebook опублікував Василь Шан - старший тренер молодіжної збірної.

Як повідомлялося, Мінспорту достроково і без пояснення причини розірвав контакти зі старшими тренерами збірної Віктором Петровим, Романом Семенишиним, Василем Шаном. За інформацією ЗМІ, наступними можуть стати Ілля Гурович, Леонід Лоївський, Андрій Проскурін і Володимир палаців, під керівництвом якого Володимир Кличко і Олег Кірюхін виграли золоту і бронзову медалі на Олімпіаді в Атланті.

Відео дня

"Самопроголошене керівництво ФБУ почало розвалювати бокс зсередини. Це відбувається з мовчазної згоди Міністерства молоді та спорту та особисто міністра Вадима Гутцайта. Замість того, щоб захистити бокс, вони обрали тактику не помічати проблему", — йдеться у зверненні.

Як повідомили тренери, Шевченко ухиляється від комунікації з тренерським штабом, а "виконком" самовільно змінює плани підготовки команд і цим вносить суперечності в комплексну програму підготовки до Олімпійських ігор. Це вплине на якість підготовки спортсменів і спортивні результати України. Бездіяльність Мінспорту може призвести до знищення Федерації і великих втрат для боксу.

"Найгірше для спортсмена-втратити час... Кожен день перебування самозванців у владі в ФБУ обернеться боксерам втраченими роками і незавойованими чемпіонствами, для України — медалями, які покладуть в свої скарбнички Інші країни", — заявили тренери.

Низку звільнень вони називають кадровими чистками: "під нашим керівництвом спортсмени показали високі результати на офіційних міжнародних змаганнях. Кожна медаль-це заслуга і тренера. Кожен старший, головний тренер збірної на чемпіонатах Європи та світу довів, що гідний працювати зі збірною України. Це тільки посилює нашу впевненість у тому, що рішення про дострокове анулювання контрактів виключно політичне".

Тренерський штаб просить президента втрутитися в ситуацію і захистити Український бокс: "Наша країна заслужено вважається однією з найвпливовіших боксерських країн світу... Не дайте знищити те, що створювалося десятиліттями. Не дайте забрати в України бокс". Звернення підписали вісім тренерів національної збірної.

Нагадаємо, Кирило Шевченко називає себе президентом ФБУ на підставі рішення "позачергової конференції" від 22 лютого 2022 року. Контрольно-дисциплінарна комісія ФБУ відмінила це рішення, визнавши "конференцію" нелегітимною, оскільки скликати її уповноважено виключно Бюро ФБУ.

Міжнародна і Європейська Федерації боксу також не визнали зміни в структурі управління ФБУ. Єдиним законним президентом Національної федерації вони вважали Володимира Продивуса. Незважаючи на це, Міністерство юстиції України "узаконило" повноваження Шевченка, внісши відповідні зміни до Держреєстру