Володимир Продивус

Президент Федерації боксу України і віце-президент Міжнародної асоціації боксу (IBA) Володимир Продивус має намір і далі лобіювати санкції проти росіян і білорусів всупереч позиції президента IBA росіянина Умара Кремльова.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Фокус".

Рішення повернути росіян і білорусів у великий бокс Продивус назвав грубим порушенням рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету і "величезним кроком назад". Він повідомив, що ініціатором був президент IBA і 14 членів Ради Директорів його підтримали. При цьому Продивус підкреслив непрозорість голосування з даного питання.

Відео дня

"Хто саме був "за", мені не відомо — голосування було закритим. Сам цей факт вже породжує сумніви в об'єктивності. Якщо все чесно, чому не голосували відкрито? Якщо підтримуєте скасування санкцій, так скажіть про це вголос", — заявив віце-президент IBA, зазначивши, що особисто він голосував проти і "закликав до бойкоту всіх".

Володимир Продивус нагадав, що в лютому 2022 року йому вдалося переконати керівництво IBA дискваліфікувати представників країн-агресорів за війну проти України. На його думку, нинішню ситуацію можливо переломити.

"Зараз опускати руки я не збираюся. Веду переговори, консолідую наших прихильників, продовжую лобіювати санкції. Я можу діяти і буду це робити, поки не отримаємо результат", — сказав Володимир Продивус.

Він також пояснив, чому не покинув пост віце-президента IBA на знак протесту проти скасування санкцій: "Мій відхід ситуацію точно не виправить і більше того, позбавить Україну будь-якого впливу в IBA. Варто це того? Я думаю, ні".

Нагадаємо, IBA повідомила, що поверне до участі в змаганнях спортсменів із Росії та Білорусі, тому що зберігає "політичний нейтралітет". Крім спортсменів, до змагань відтепер допускатимуть офіційних осіб, у тому числі суддів з Росії та Білорусі. З 2020 року IBA очолює росіянин Умар Кремльов.