Джервонта Девіс проти Роландо Ромеро / фото twitter.com/CBSSports

У ніч на 29 травня в Нью-Йорку відбувся бій, в якому зустрілися американські боксери легкої ваги Джервонта Девіс і Роландо Ромеро.

На кону у великому чемпіонському поєдинку стояв пояс WBA World, який належав Девісу.

Бій завершився перемогою Девіса нокаутом в шостому раунді поєдинку, після того як Джервонта зловив свого опонента зустрічним ударом. Після цього Роландо намагався піднятися, але рефері не став продовжувати рахунок і достроково зупинив поєдинок, незважаючи на невдоволення команди Ромеро.

Відео дня

Роландо ж покинув ринг, виглядавши сильно дезорієнтованим.

Примітно, що на момент зупинки бою судді розійшлися в думках: у одного попереду був Ромеро (48-47), інші нарахували більше Девісу (49-46 і 48-47). Обслуговували поєдинок Рон Макнейр, Кевін Морган і Робін Тейлор. Ромеро був попереду на карті Моргана.

Нагадаємо, титулований український боксер Василь Ломаченко неодноразово викликав Девіса на бій в останні роки, проте промоутер того Флойд Мейвезер щоразу відповідав, що "не час". 

Джервонта Девіс - Роландо Ромеро: після бою

  • Поразка проти Девіса стала першою в кар'єрі Ромеро: він виграв 14 боїв, причому 12 з них нокаутом, і один раз програв.
  • На рахунку Девіса тепер 27 перемог (25 з них – нокаутом), і поразок поки немає. 
  • Девіс завоював титул регулярного чемпіона світу за версією WBA в легкій вазі в 2019 році, нокаутувавши Юріоркіса Гамбоа. 
  • Це вже третій успішний захист титулу WBA в легкій вазі для Девіса. 
  • Крім того, Девіс - діючий регулярний чемпіон світу за версією WBA в 1-й напівсередній вазі.