Український боксер активно готується до важливого бою / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі Леннокс Льюїс розповів, чого очікує від бою між чемпіоном WBA, WBO, IBO та IBF у хевівейті Олександром Усиком (21-0, 14 КО) і володарем пояса WBC Тайсоном Ф'юрі (34-0-1, 24 КО). За його словами, такий поєдинок буде "дійсно хорошим", пише Sport.ua.

"Коли я бачу бій Усика і Тайсона Ф'юрі, я дивлюся на обох, як на різних тварин. Я дивлюся на Тайсона Ф'юрі, як на жирафа, а на Усика - як на кролика. Але тепер, після бою Тайсона Ф'юрі з Френсісом Нганну, я дивлюся на Усика, і кролик перетворився на вовка, він готовий накинутися на мене. Знаючи, що у Тайсона були розсічення на обличчі і що січка може виникнути в результаті їхнього бою, вовк побачить і відчує кров. Знаєте, що відбувається з вовком, коли це трапляється? Він стає більш шаленим. Його паща роззявлена, він готовий вступити в сутичку з Тайсоном Ф'юрі", - зазначив Льюїс.

Боксер вважає, що Ф'юрі є нестабільним спортсменом, адже він або опускається, або піднімається, "як хвиля". 

Відео дня

"Бій з Нганну застав його на самому початку хвилі. Я думаю, що бій з Усиком застане його в середині хвилі, він буде набагато кращим, набагато більш зосередженим, набагато більш готовим до бою. Ф'юрі вже був у бойовому режимі, але для перемоги в цьому бою йому потрібно не тільки бути більшим бійцем. Його ментальна концентрація має бути на 100 відсотків від тренувального табору до вечора бою - жодних відволікаючих чинників", - підкреслив чемпіон світу.

Водночас Льюїс зауважив, що цей бій буде на користь Ф'юрі, проте невідомо, в якому стані боксер з'явиться на ринг. 

"Однак не варто ставитися до Усика легковажно. Не думайте, що він повністю вибув із боротьби. Усе може трапитися, стилі роблять бої, і саме тому ми з нетерпінням чекаємо цього поєдинку. У кожного суперника є свої переваги", - додав він.

Боксер висловив думку, що в цьому поєдинку переможе той, хто є більшим за габаритами та має більше навичок. 

"Ф'юрі може боксувати зблизька, на дистанції, у двох стійках, а ще він уміє добре рухатися. Його зріст - 206 см, він великий хлопець. Я вибираю того, хто більший. Це сценарій "хороший великий боксер переможе хорошого маленького". Якби у маленького хлопця були інші габарити, все було б набагато ближче", - наголосив чемпіон.

За його словами, український боксер є великим чемпіоном. 

"Він абсолютний чемпіон у першій важкій вазі і намагається стати дворазовим абсолютним чемпіоном, що завжди непросто. Але якщо і є людина, здатна зробити це, то це він. Те, що він поступається за габаритами, не означає, що він поганий боєць. Усик добре рухається, добре фінтить і завдає комбінованих ударів. Це те, що потрібно на такому рівні, щоб бути великим. Ви ніколи не залякаєте абсолютного чемпіона, тому що він знає, як це - бути абсолютом. Йому подобається ця позиція, і він не уявляє себе в ролі другого номера, тільки першого", - зауважив легендарний боксер.

Бій Усика проти Ф'юрі - останні новини

Як писав УНІАН, Олександр Усик не втрачає оптимізму перед боєм за абсолютне чемпіонство проти володаря пояса WBC Тайсона Ф'юрі. Він не реагує на слова свого суперника. 

"У мене все добре, я щасливий і голодний. Мені все одно, як Тайсон поводитиметься цього тижня. Я готовий. Для мене важливе 18 травня, а те, що Тайсон робить на прес-конференціях, не має значення", - зауважив спортсмен.

Також повідомлялось, що батько Тайсона Ф'юрі влаштував бійку з командою Усика. Внаслідок чого у чоловіка був розбитий лоб, проте він вже вибачився.

"Сьогодні був божевільний день, божевільний тиждень. Сутичка, яка сьогодні сталася? Для мене це неважливо, адже я зосереджений лише на поєдинку. Це була погана поведінка команди Тайсона Ф’юрі, зокрема і його батька. Це проблема лише команди Тайсона", - прокоментував інцидент Олександр Усик.

Вас також можуть зацікавити новини: