fbu.ua

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про прийняття до громадянства України американську баскетболістку Д'Андру Мосс, повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України.

Таким чином, Мосс зможе допомогти національній команді вже в найближчому матчі відбіркового турніру до жіночого Євробаскету-2017, де суперником України буде збірна Німеччини. Гра відбудеться 19 листопада в Одесі.

Зазначимо, що раніше Мосс вже брала участь у тренувальному процесі національної збірної і була задіяна в товариських матчах. Вона стала першим натуралізованим гравцем в історії жіночої збірної України з баскетболу.

Відео дня

"Мосс – це суттєве підсилення нашого складу, зараз фактично кожна європейська збірна має натуралізованого гравця. Не варто було втрачати таку опцію і нам, якщо ми дійсно ставимо перед цією командою вагомі завдання. І питання зараз не лише у кваліфікаційному турнірі, ми робимо ставку і на майбутнє", - прокоментував натуралізацію гравця головний тренер команди Володимир Холопов.

28-річна Мосс всю професійну кар'єру провів у Європі. Вона визнавалася кращим гравцем сезону у Фінляндії та Іспанії, а також кращою захисницею італійської ліги.

Раніше жіноча збірна України достроково кваліфікувалася у фінальну частину Євробаскету-2017, вигравши чотири з чотирьох матчів відбіркового турніру. Команді залишилося провести дві гри відбору - 19 листопада вдома проти Німеччини і 23 листопада на виїзді проти Сербії.