ЮОИ-2014 / nanjing2014.org

Як повідомили УНІАН в прес-службі НОК України, під час семінару було обговорено функціонування всіх служб з питань підготовки та проведення Ігор, в тому числі, умови перебування атлетів, регламент та процедуру проведення змагань, транспортне забезпечення, питання безпеки тощо.

Учасники делегацій на власні очі оглянули всі спортивні об’єкти та Олімпійське селище, в якому проживатимуть команди.

Відео дня

За словами шефа місії Національного олімпійського комітету України на ЮОІ, бронзової призерки Олімпійських ігор Анни Сорокіної, всі об’єкти відповідають міжнародним нормам та вже готові приймати юних олімпійців: «Спортсмени проживатимуть у надсучасних номерах, які оснащені всім необхідним. Саме Олімпійське селище досить компактне, відповідає останнім технологічним інноваціям та знаходиться поблизу спеціально зведеного Олімпійського парку. Лише схвальні відгуки можна сказати і про самі об’єкти, які вже були протестовані під час Азіатських юнацьких ігор у Нанкіні в 2013 році», - зазначила Сорокіна.

Разом з тим, ЮОІ – це не лише спортивні змагання, а й реалізація культурно-освітньої програми, яка цього разу буде досить насичена і взяти у ній участь зможуть не лише атлети, як на попередніх Іграх, а тренери та офіційні особи.

До старту Ігор залишилось 131 днів, то ж наразі продовжується процес завоювання ліцензій та відбір спортсменів на II літні Юнацькі Олімпійські ігри. На сьогодні юні олімпійці України вже зуміли здобути 23 ліцензії у 11 видах спорту.

Як повідомляв УНІАН, ЮОІ в Нанкіні відбудуться з 16 по 28 серпня.