Британским спортсменам рекомендуют вести себя в Сочи поскромнее / REUTERS

Олімпійська асоціація Великобританії рекомендувала спортсменам, тренерам та іншим членам делегації на Олімпіаді в Сочі не афішувати свою національну приналежність і вести себе якомога скромніше, пише Lenta.ru з посиланням на BBC News.

«За даних умов простий здоровий глузд підказує, що не треба носити одяг, що кричить про те, що його володар з Великобританії», - пояснили в асоціації. При цьому там додали, що ніяких конкретних даних про можливі ускладнення в ході Ігор у них немає.

Читайте такожУкраїнських спортсменів провели на Олімпіаду в Сочі

Відео дня

Ці заяви були зроблені на наступний день після попередження про «високу ймовірність терактів» до та під час Олімпіади, озвученого низкою британських офіційних осіб.

На думку британців, головну небезпеку в цьому сенсі становлять північнокавказькі радикальні ісламісти, які не раз заявляли про намір зірвати Олімпіаду.

Олімпійські комітети європейських країн в середині січня отримали анонімні листи та електронні послання з погрозами і вимогою відмовитися від участі в Іграх. Російська сторона оголосила, що ці послання не варто розглядати всерйоз.

У той же час влада РФ ввела підвищені заходи безпеки у районі проведення Олімпіади, а президент Володимир Путін особисто пообіцяв «лікувати» терористичну загрозу. Тим не менш, північноамериканська хокейна ліга НХЛ оголосила, що з міркувань безпеки поки не знає, чи будуть відпущені її гравці на Олімпіаду.

Сочинська Олімпіада пройде з 7 по 23 лютого. Після, з 7 по 16 березня в Сочі відбудуться Параолімпійські ігри.