Щорічно 25 кращих спортсменів Сумської області будуть отримувати іменні стипендії голови облдержадміністрації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Сумської ОДА Павло КАЧУР повідомив під час зустрічі зі спортсменами області – чемпіонами і призерами світових та європейських змагань та їхніми тренерами за підсумками 2007-го спортивного року.

«Мені особливо приємно вітати спортсменів, які своїм успіхами прославляють Сумщину й усю Україну. Наша область має плеяду унікальних спортсменів, досягнення яких вписані золотими літерами в історію олімпійського та світового спорту», - сказав П.КАЧУР.

Відео дня

Під час зустрічі голова ОДА нагородив спортсменів – чемпіонів і призерів світових та європейських змагань Михайла ПУГАЧА, Віктора ШЕВЧУКА, Романа ВАСИЛЬЄВА, Антона ГУМЕНЮКА, Катерину БУРМІСТРОВУ та Світлану САЄНКО. Нагороди отримали також їхні тренери.

Загалом збірні команди області та представники Сумщини у складі збірних команд України у 2007 році взяли участь у 104 всеукраїнських та 21 міжнародному змаганні, де завоювали 448 медалей, у тому числі 144 золотих, 133 срібних та 171 бронзову.

На сьогодні троє спортсменів області вибороли право на участь у літніх Олімпійських іграх 2008 року у Пекіні, ще 11 спортсменів візьмуть участь у зимових Олімпійських іграх у 2010 році.