Харлан

За підсумками сезону Міжнародна федерація фехтування (FIE) визнала нашу Олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан найкращою шаблісткою світу.

Відповідну нагороду українка отримає 29 листопада у Парижі, де відбудеться конгрес FIE, приурочений до 100-річчя організації, повідомили УНІАН у прес-службі НОК України.

Читайте також: Українські шахістки достроково завоювали чемпіонський титул

Відео дня

Окрім Харлан нагороди FIE отримають шпажисти Ана Марія Бранза (Румунія) та Рубен Лімардо Гаскон (Венесуела), рапіристи Аріанна Ерріго (Італія) та Андреа Кассара (Італія), а також шабліст Веніамін Решетніков із Росії.

Нагадаймо, у серпні на світовій першості з фехтування українка вперше у своїй кар’єрі здобула «золото» в особистому заліку, а також здобула звання чемпіонки світу у командному виступі. До того ж, на чемпіонаті Європи Харлан перемогла в індивідуальній першості та разом із подругами по збірній здобула командне «срібло».

Харлан є абсолютною рекордсменкою в номінації Національного олімпійського комітету України «Найкращий спортсмен місяця». Почесне звання, а разом з ним пам’ятну статуетку, диплом та грошову премію від НОК Харлан отримувала аж 6 разів.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав українську спортсменку та її наставників з вагомим міжнародним визнанням, побажавши не зупинятися на досягнутому та йти до нових перемог, які будуть радувати вболівальників та всю спортивну громадськість країни.