Як повідомляє кореспондент УНІАН, з ранку суботи в Ялті й довколишніх горах, де й проходить гонка, пішов дощ. Це сильно ускладнило завдання гонщикам, які проходили трасу на гумі, що не відповідала погоді.

Краще за всіх у цій ситуації справився з поставленим завданням український екіпаж казахської команди, в якому в ролі штурмана виступає організатор гонки Євген Червоненко. Їхня машина майже на три хвилини випередила екіпаж Валерія Горбаня й майже на 10 - Олександра Кікірєшка (обидва - з команди Mentos Ascania Racing). Таким чином, уже в перший день змагань лідер Кубка Європи в загальному заліку з Астани зробив упевнену заявку на перемогу в ялтинській гонці.

Разом із тим, Кікірєшко, який йде на третьому місці в загальному заліку, боротися за медалі вже не зможе. Його машина за 500 метрів до фінішу налетіла на камінь, зламавши підвіску.

Відео дня

Юхим Важеєвський, який мав хороші шанси на високі місця й жваво стартував на спецділянках, розбив машину на 5-й спецділянці. За словами пілота, екіпаж спробує проїхати останній день, відремонтувавши машину, але боротися за якісь результати вже не зможе. Непоганий час показував і Дмитро Радзівіл, але чотири хвилини і 20 секунд штрафного часу відкинули екіпаж Subaru за межі десятки – 12-й час. Загалом під час і до старту першого дня гонки зійшли або не стартували 19 екіпажів.