Як повідомляє агенція Reuters з посиланням на джерело, близьке до Сергія Бубки, 49-річний олімпійський чемпіон у вівторок, 28 травня, дасть прес-конференцію в Санкт-Петербургу (Росія), на якій, як очікується, він повідомить про свій намір брати участь у виборах президента МОК у вересні.

Агенція АР також повідомила про те, що пан Бубка висуне свою кандидатуру, з посилання на "офіційне джерело, обізнане з рішенням".

У прес-службі Національного олімпійського комітету підтвердили інформацію про прес-конференцію Сергія Бубки. Однак не змогли підтвердити чи спростувати повідомлення про намір чемпіона світу балотуватися на посаду президента МОК.

Відео дня

"У нас нема цієї інформації. Не було зроблено офіційної заяви", - повідомили ВВС Україна у прес-службі НОК.

Прес-конференція відбудеться у кулуарах міжнародного конвенту "Спорт-Акорд" у Санкт-Петербургу, а також напередодні засідання ради директорів Міжнародного олімпійського комітету.

З 2001 року президентом Міжнародного олімпійського комітету є швейцарець Жак Рогге.

Вибори президента МОК відбудуться 10 вересня у Буенос-Айресі (Аргентина).

Наймолодший претендент

Очікується, що Сергій Бубка стане шостим кандидатом на посаду президента Міжнародного олімпійського комітету.

Про свою участь у виборах вже оголосили віце-президенти МОК Томас Бах з Німеччини та Нг Сер Міанг з Сінгапуру, голова асоціації аматорського боксу Чі Куо Ву (Тайвань), голова фінансової комісії Ричард Карріон (Пуерто-Рико) та голова Міжнародної федерації веслування Деніс Освальд (Швейцарія).

Сергій Бубка є наймолодшим з усіх претендентів.

Він брав участь у чотирьох Олімпійських іграх, у 1988 році на Олімпіаді в Сеулі Сергій Бубка виборов золоту медаль у стрибках з жердиною, виступаючи за СРСР.

Шестиразовий чемпіон світу, Сергій Бубка встановив 35 світових рекордів. Його рекорд у стрибках у приміщенні (6,15 метра) та на відкритому просторі (6,14 м) досі ніхто не побив.

З 2002 до 2008 року Сергій Бубка був головою Комісії Атлетів Міжнародного олімпійського комітету. Після складання повноважень у зв’язку із завершенням терміну, його обрали почесним членом цієї комісії.

Сергій Бубка з 2007 року також є віце-президентом Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій.

З 2002 до 2006 року він був депутатом українського парламенту.

Також Сергій Бубка та Себастьян Коу вважаються основними претендентами на посаду президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій у 2015 році.

ВВС Україна