Футболісти збірної Хорватії відмовилися від чотирьох "мерседесів", які їм обіцяв російський бізнесмен Леонід Федун за перемогу над збірною Англії, повідомляє інформагентство DPA. Водночас сам Федун - віце-президент компанії "Лукойл" і власник московського "Спартака" - не збирається відмовлятися від своїх обіцянок.

За два дні до матчу Англія - Хорватія, результат якого визначав долю збірної Росії в боротьбі за путівку на Євро-2008, Федун заявив, що в разі перемоги хорватів він подарує їм чотири автомобілі марки "Мерседес".

Заяви Федуна викликали негативну реакцію УЕФА, яка назвала обіцянки російського бізнесмена спробою підкупу. Попри це після матчу Англія - Хорватія Федун підтвердив, що його намір залишається в силі. "Я виконаю свою обіцянку на сто відсотків. Я від своїх зобов`язань не відмовляюся", - цитує слова власника "спартака" російські ЗМІ. Федун надав право вибору кращих гравців матчу керівникам збірною Хорватії, але зазначив, що було б логічно, якби "мерседеси" одержали воротар Стіпе Плетікоса (який виступає за "Спартака") та три футболісти, які забили голи у ворота англійців.

Відео дня

Перемігши Англію, збірна Хорватії допомогла російській команді посісти друге місце у відбірковій групі Е і здобути путівку до фінального турніру чемпіонату Європи 2008 року.

Довідка. Федун Леонід Арнольдович народився 5 квітня 1956 року в Києві.

У 1977 р. закінчив Ростовське військово-командне училище. У 1984 р. - викладач політології і політекономії у Військовій академії. 1993 р. закінчив Вищу школу приватизації і підприємництва за фахом "соціологія", "робота з цінними паперами".

У 1993-94 рр. - генеральний директора АТ "ЛУКОЙЛ-Косалтинг". У 1994-95 рр. - віце-президент АТ "ЛУКОЙЛ".

З 1996 р. - віце-президент ВАТ "ЛУКОЙЛ", начальник Головного управління перспективного розвитку і операцій з цінними паперами. Кандидат філософських наук.

За версією журналу Forbes від 8 березня 2007, особисте багатство оцінюється в $5,3 млрд.