Про це УНІАН заявив начальник відділу зимових видів спорту Міністерства молоді та спорту України Даніль Амірханов.

За його словами, вітчизняні спортсмени будуть представлені в 11 видах спорту з 15 (біатлон, лижні гонки, фігурне катання, санний спорт, фристайл, гірськолижний спорт, сноубординг, стрибки на лижах, лижне двоєборство, шорт-трек і бобслей).

«Вже визначилася квота для участі в Олімпійських іграх із біатлону (шість жінок і п'ять чоловіків) і з фігурного катання (одна танцювальна пара і одна спортсменка в жіночому одиночному катанні), – повідомив Д.Амірханов. – Квоту в парному катанні й одиночному серед чоловіків можуть збільшити, якщо українці успішно виступлять на Олімпійському кваліфікаційному турнірі в Оберстдорфі, який пройде у вересні цього року».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у лютому президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка підписав офіційний документ, що підтверджує участь України в XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі, які пройдуть із 7 до 23 лютого 2014 року. За попередніми даними, на Олімпіаді за 98 комплектів медалей змагатимуться понад 3 тис. атлетів із 80 країн світу.