Євробаскет / Фото : vidomosti-ua.com

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Місцевого організаційного комітету «Євробаскет-2015».

Зокрема, перша велика презентація стану реалізації українського проекту після завоювання Україною права проведення Євробаскету-2015 відбулася на засіданні Виконавчого комітету ФІБА-Європа, що пройшло 16-17 березня в м. Дубровник у Хорватії.

Українську доповідь заслухали керівники ФІБА-Європа, серед яких президент Олафур Раффнсон, генеральний секретар Каміл Новак, президенти національних баскетбольних асоціацій.

Відео дня

Керівник МОК «Євробаскет-2015» Маркіян Лубківський у своїй презентації, зокрема, наголосив, що концепція проведення турніру базується на залученні шести українських міст, чотири з яких мають досвід проведення футбольного Євро, а їхня інфраструктура і можливості з розміщення відповідають операційним вимогам Євробаскету.

За словами директора турніру, Євробаскет-2015 вже став одним з ключових національних проектів.

М.Лубківський також ознайомив членів Виконкому з перебігом організаційно-підготовчої роботи, пов’язаної із зведенням та реконструкцією арен в Україні.

Президент компанії DeVision Дмитро Буряк, який входив до складу української делегації, зокрема, представив стан будівництва нової арени в Києві, яка прийматиме фінальний етап турніру.

На цю тему: На Євробаскет до України приїдуть більше мільйона іноземців

Свої презентації також представили Словенія – господарка Євробаскету-2013 серед чоловіків, та Франція – господарка Євробаскету-2013 серед жінок.

Члени Виконавчого комітету ФІБА-Європа схвалили звіт України і очікують передачі ближчим часом проектів арен для експертизи на відповідність нормам ФІБА з проведення змагань рівня Євробаскету. До штаб-квартири ФІБА-Європа мають бути також передані деталізовані графіки будівництва арен.