У Нью-Йорку на помості знаменитого залу Madison Square Garden Володимир Кличко переміг Султана Ібрагімова (Росія)

Менеджер російського боксера Олександра Повєткіна Володимир Хрюнов заявив, що контракт на поєдинок його підопічного з українцем Володимиром Кличком у встановлені Всесвітньою боксерській асоціації (WBA) терміни підписати не вдалося. Тепер організатор бою буде визначений в результаті торгів, повідомляє Газета.Ru.

Бій між суперчемпіоном WBA В.Кличком і регулярним чемпіоном за версією тієї самої організації О.Повєткіним є одним із найочікуваніших любителями боксу.

За словами В.Хрюнова, зараз команда О.Повєткіна чекає рішення WBA з приводу відправленого протесту на прохання команди В.Кличка перенести терміни проведення бою.

Відео дня

За словами менеджера О.Повєткіна, відповідь WBA «може бути одержана до кінця цього тижня». «Консультації між адвокатами тривають, вони велися і нинішньої ночі, - сказав В.Хрюнов. — Але ми вже займаємося і опрацьовуванням певних аспектів, які дозволять організувати майбутній бій, — ми збираємося заявитися на торги. WBA поки що не ухвалила офіційного рішення про дату проведення торгів — гадаю, що ми спочатку одержимо відповідь на наш протест. І якщо його задовольнять, то буде призначена дата торгів».

Як повідомляв УНІАН, у середині грудня 2012 року WBA повідомила В.Кличку і росіянину А.Повєткіну про те, що вони мають домовитися про умови спільного бою до 17 січня 2013 року. Якщо сторони не зможуть домовитися, то WBA проведе торги з організації бою.

Наприкінці жовтня WBA ухвалила рішення, що бій між В.Кличком-молодшим і О.Повєткіним має відбутися до 26 лютого 2013 року.

15 січня 2013 року німецьке видання Bild повідомило, що WBA розгляне заяву команди В.Кличка про відстрочення титульного бою з О.Повєткіним.

Видання відзначало, що В.Кличко хоче провести 6 квітня добровільний захист, а бій з О.Повєткіним, якщо його не вдасться уникнути, перенести на літо.

З 2011 року В.Кличко має титул суперчемпіона світу за версією WBA. Також українець володіє чемпіонськими поясами за версією WBO (Всесвітня боксерська організація) і IBF (Міжнародна боксерська федерація).

Останній поєдинок В.Кличко провів 10 листопада 2012 року, перемігши поляка Маріуша Ваха і зберігши свої титули. За свою кар'єру В.Кличко провів 62 бої, зазнавши три поразки.

О.Повєткін з 2011 року є "звичайним" чемпіоном світу за версією WBA. Останній бій росіянин провів 29 вересня 2012 року, перемігши американця Хасима Рахмана. Всього на професійному рингу О.Повєткін провів 25 боїв, не зазнавши жодної поразки.