Київська міська державна адміністрація готує розпорядження про продаж на тендері футбольного клубу «Арсенал».

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам заступник Київського міського голови з питань житлово-комунального господарства Валерій ПУСТОВОЙТЕНКО.

За його словами, є доручення голови КМДА підготувати матеріали про тендер, «повинен бути підготовлений проект розпорядження і будемо його виставляти на тендер для реалізації, тому що ФК «Арсенал» сьогодні дуже складний для бюджету».

Відео дня

В.ПУСТОВОЙТЕНКО зазначив, що вже є бажаючі купити «Арсенал». Водночас, за його словами, «Арсенал» має слабке місце, оскільки в нього немає власної бази для підготовки футболістів. «Якщо б була реальна для розвитку база, то він пішов би за великою ціною», - відзначив В.ПУСТОВОЙТЕНКО.

Він також зауважив, що стартова ціна клубу наразі не визначена. «Буде розпорядження, все будете знати», - сказав В.ПУСТОВОЙТЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив В.ПУСТОВОЙТЕНКУ очолити конкурсну комісію і впродовж тижня визначити подальшу долю муніципальної футбольної команди «Арсенал».

Міський голова зазначив, що кожного місяця на утримання команди з бюджету Києва витрачається понад 2 млн. грн.

Довідка УНІАН. У жовтні 2001 року тодішній мер Києва Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО підписав розпорядження «Про створення ТОВ “Футбольний клуб «Арсенал» (Київ)» на базі ФК ЦСКА (Київ), в якому зазначалося, що клуб створений відповідно до ст. 60 Закону «Про місцеве самоврядування на Україні» з метою підтримки розвитку спорту в Києві. Питаннями фінансування клубу займається Головне управління з питань фізичної культури і спорту Київської міської державної адміністрації, а найвищим органом управління «Арсеналу» є наглядова рада.