«Протягом минулого та поточного років працівниками служби задокументовано більше 40 таких випадків. Порушників притягнуто до адміністративної або кримінальної відповідальності», - розповів УНІАН  заступник начальника ДДСБЕЗ МВС України Станіслав Рогозін.

Наприклад, днями у Харкові працівники ДДСБЕЗ вилучили 26 одиниць обладнання, понад 1 тис. футболок з незаконно нанесеними логотипами. Ця продукція реалізовувалась оптовим покупцям та через мережу Інтернет.

На Львівщині до трьох років позбавлення волі з відтермінуванням покарання засуджено підприємця, який створив підпільний цех з виробництва фальсифікованого спортивного одягу, використовуючи знаки для товарів і послуг УЄФА та його комерційних партнерів. В ході розслідування були вилучені товари та обладнання на суму близько 200 тис грн. За рішенням суду незаконно виготовлена продукція та знаряддя, матеріали, які використовувалися для виготовлення «спортивного» контрафакту знищено.

Відео дня

У Луганську в перші дні чемпіонату Європи з футболу працівники міліції виявили 5 фактів поширення неякісної продукції з незаконно нанесеною символікою. На центральному ринку обласного центру продавали повний асортимент: футболки, кепки, значки, магнітики.

На Тернопільщині оперативники закрили підпільний цех, де виробляли м’які декоративні подушки, автомобільні підголівники з торговим знаком «EURO».

Як запевнив С.Рогозін, робота з викриття різноманітного «піратського бізнесу» не буде припинятися і після футбольного свята.