У Черкасах завершився Чемпіонат України зі стрільби з лука в приміщеннях. У змаганнях взяли участь близько 200 спортсменів-лучників з десяти областей України.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Черкаського міськвиконкому, чоловіча команда Львівської області у складі Маркіяна ІВАШКА, Євгена МАРЧЕНКА і Ярослава МОКРИНСЬКОГО встановила новий рекорд України, Європи та світу зі стрільби з лука в приміщеннях з результатом 239 очок з 240 можливих. У жіночому турнірі Лідія СІЧЕНІКОВА встановила рекорд Європи серед юніорів з результатом 584 бали (з 600 можливих), пізніше цей результат повторила Поліна РАДІОНОВА.

Змагання проходили в особистих та в командних турнірах, окремо між чоловіками і жінками, а також у двох вікових категоріях. Спочатку лучники стріляли у відбірковому колі. За кращими результатами визначилися 32 учасники, які згодом продовжили боротьбу у фінальному раунді.

Відео дня

На змагання завітав головний тренер збірної України зі стрільби із лука Віктор СИДОРУК, який високо оцінив рівень проведення та організації чемпіонату. Він та президент Федерації України зі стрільби з лука Нестор ШУФРИЧ нагородили переможців та призерів турніру.

Черкаси традиційно приймають два чемпіонати зі стрільби з лука: зимовий і літній.