Фінал Чемпіонату Європи з футболу 2012 року проходитиме в Києві на НСК “Олімпійський”.

Як повідомили УНІАН у прес-службі віце-прем`єр-міністра Володимира РИБАКА, відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішній нараді щодо забезпечення комплексного вирішення питань, пов`язаних із підготовкою проведення Євро-2012 у Києві.

Заслухавши в ході наради думки зацікавлених сторін, В.РИБАК зазначив: “За основу ухвалено одне рішення: фінал Чемпіонату Європи 2012 року з футболу проходитиме на НСК “Олімпійський”. Ми не можемо поставити під сумнів цілого світу нашу можливість належним чином забезпечити проведення фінальної частини чемпіонату. Це наше обличчя, це імідж держави”.

Відео дня

В.РИБАК переконаний у необхідності невідкладно цивілізованим шляхом вирішити всі питання, пов`язані з будівництвом навколо стадіону «з урахуванням інтересів забудовника і шляхів компенсації його витрат на будівництво». “Саме про це я доповідатиму прем`єр-міністру й Президенту”, - зазначив В.РИБАК.

У нараді взяли участь міністр у справах сім`ї, молоді та спорту Віктор КОРЖ, президент Національного олімпійського комітету Сергій БУБКА, представники дирекції НСК “Олімпійський” і ТОВ “Юджин” та ін.

Як повідомляв УНІАН, ТОВ “Юджин” будує торгово-розважальний центр “Троїцький” на площі перед Національним спортивним комплексом «Олімпійський». Як раніше заявляв міністр у справах сім`ї, молоді та спорту В.КОРЖ, уряд мав намір просити мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО розглянути можливість виділення ТОВ «Юджин» альтернативної ділянки з урахуванням його комерційних інтересів.

Керівництво УЄФА висловило серйозну стурбованість підготовкою Києва до Євро-2012, зокрема, невизначеністю ситуації навколо НСК "Олімпійський". Реконструкція стадіону досі не почалася, що може істотно вплинути на оцінку підготовки України до Євро-2012. Проте головною проблемою УЄФА вважає будівництво на площі перед НСК "Олімпійський" торгово-розважального центру.

В свою чергу посол Польщі в Україні Яцек КЛЮЧКОВСЬКИЙ вважає, що для фінального матчу Україна може вибрати стадіон у будь-якому місті, а не тільки в Києві.