Голова Тернопільської обласної ради Олексій КАЙДА закликав Державну службу молоді та спорту України включити спортивні об’єкти області до переліку баз, які будуть задіяні для підготовки олімпійців у 2014-2022 роках.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі обласної ради, про це йдеться у листі О.КАЙДИ до голови Державної служби молоді та спорту Равіля САФІУЛЛІНА.

Передувала цьому зверненні зустріч, під час якої О.КАЙДА розповів Р.САФІУЛЛІНУ про центр підготовки біатлоністів – навчально-спортивну базу олімпійської підготовки з біатлону у селі Підгороднє Тернопільського району.

Відео дня

«Для створення тут сучасної спортивної бази з біатлонним стадіоном відповідно до міжнародних стандартів для підготовки резервістів та учасників збірної України розроблений інвестиційний проект. Також розроблено інвестиційний проект для розвитку навчально-спортивної бази олімпійської підготовки «Кременець» із санного спорту», – зазначив О.КАЙДА.

На його думку, реалізація цих проектів сприяла б створенню передумов національній збірній України з біатлону та санного спорту для успішного виступу на ХХІІ зимових Олімпійських іграх 2014 року, а також – затвердження кандидатури України на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

Також голова облради обговорив можливість реконструкції та приведення до сучасних стандартів олімпійської бази у Підгородньому з першим віце-президентом Національного олімпійського комітету України, президентом Федерації біатлону України Володимиром БРИНЗАКОМ. Окремо було обговорено можливість проведення Кубку Федерації біатлону України саме на Тернопільщині.