Одразу 4 нагороди здобули жінки української збірної у другий день змагань на чемпіонаті Європи з боротьби, що відбувся у Дортмунді (Німеччина).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Національного олімпійського комітету України, у вазі до 59 кг, українка Ганна ВАСИЛЕНКО у першому колі здолала австрійську спортсменку Лауру РАФЛЕР та Анастасію ГРИГОР’ЄВУ з Латвії, яка приїхала захищати свій титул чемпіонки Європи. На шляху до фіналу Ганну зупинила лише румунка Георгіана ПАЯК. У результаті Г.ВАСИЛЕНКО здобула бронзову нагороду чемпіонату.

Друге «золото» для команди виборола Юлія ОСТАПЧУК (до 63 кг). Наша співвітчизниця впевнено здолала Сару Марі КОННОЛЛІ з Великобританії, Лауру СКУЖІНУ з Латвії, Марію Терезу МЕНДЕЗ з Іспанії та Олесю ЗАМУЛУ з Азербайджану. У фіналі українка зустрілася з болгаркою Табі МУСТАФА, але зупинити Юлію на шляху до титулу чемпіонки Європи ніхто не зміг.

Відео дня

Зібравши все можливе золото на юніорських першостях, Аліна МАХИНЯ (до 67 кг) впевнено стартувала і в Дормунді. У першому колі наша спортсменка перемогла чемпіонку світу 2006 року іспанку Аврору Фажардо ПЬЕРДО. Німкеня Івон Міхаела ІНГЛІЧ також не змогла протистояти натиску українки. У фіналі Аліна поступилася чемпіонці Європи минулого року Надії СЕМЕНЦОВІЙ з Азербайджану й стала срібною призеркою чемпіонату Європи.

Чемпіонка світу і триразова чемпіонка Європи Катерина БУРМІСТРОВА (до 72 кг) підтвердила свій високий клас. Здолавши Синтію Ванессу ВЕСКАН з Франції та Марину ГАСТЛ з Австрії, українка тріумфувала і над найбільш титулованою спортсменкою у світі – Станкою ЗЛАТЕВОЮ з Болгарії. У фіналі наша борчиня виявилась сильнішою і над білорускою Василисою МАРЗАЛЮК і здобула чергове «золото» континентальної першості.

Українська збірна з вільної боротьби повертається додому з вісьмома нагородами. Жіноча команда здобула 6 медалей (три «золота», два «срібла» та одну «бронзу»), а чоловіча – дві «бронзи».