Півзахисник ФК ”Шахтар” Фернандо Фернандіньо отримав травму під час матчу з ФК ”Оболонь”. Київ, 10 вересняГоловний тренер футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк) Мірча ЛУЧЕСКУ закликає українські клуби «відмовитися від жорстокості».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Донецьку, напередодні стартової гри команди у груповому турнірі Ліги чемпіонів УЕФА проти сербського «Партизана».

М.ЛУЧЕСКУ з жалем констатував, що у грі через травми не зможуть взяти участь провідні гравці «Шахтаря» - захисник Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ і півзахисник ФЕРНАНДІНЬЙО. При цьому М.ЛУЧЕСКУ особливо акцентував, що змушений зробити ремарку у зв`язку з коментарями в українській пресі щодо тяжкої травми (перелом ноги - УНІАН), одержаній ФЕРНАНДІНЬЙО у матчі Чемпіонату України проти київської «Оболоні» 10 вересня. «Я не зовсім згоден з тим, що говорять. КОЛЛІНА (П’єрлуїджі КОЛЛІНА - куратор системи суддівства у професійному футболі України - УНІАН) чудово знає цей італійський термін – gamba tesa, що означає «пряма нога», - сказав М.ЛУЧЕСКУ.

Відео дня

Він переконаний, що в епізоді, коли було травмовано ФЕРНАНДІНЬЙО, півзахисник донецької команди «саме хотів скоординуватися і пробити», однак гравець «Оболоні» зіграв прямою ногою. «Можливо, гравець «Оболоні» першим торкнувся м`яча, але це єдиноборство було вкрай жорстким. На офіційному сайті «Шахтаря» викладено близько 80 фотографій, де видно, наскільки жорстко гравці «Оболоні» трактували цю гру», - додав М.ЛУЧЕСКУ і знову з сумом констатував, що ФЕРНАНДІНЬЙО, який є лідером команди «за всіма показниками», не зможе допомогти у завтрашньому матчі проти «Партизана».

«Намагатимемося знайти можливість замінити його для того, щоб команда не дуже сильно пережила його відсутність», - відзначив М.ЛУЧЕСКУ.

У зв`язку з цим він висловив побажання, щоб в українському футболі «до всіх клубів, що беруть участь в європейських турнірах, сталися більш цивілізовано».

«Все ж таки саме ці команди приносять в скарбницю України очки, і від них залежатиме подальший рейтинг країни в Європі. Найголовніше – відмовитися від жорстокості на футбольному полі», - закликав М.ЛУЧЕСКУ.