Другий день столиця Іспанії, та й уся країна, святкує перемогу національної збірної з футболу на чемпіонаті світу в ПАР, змальовує події кореспондент РІА "Новости".

Цілу ніч мадридці, переважна більшість яких дивилися матч на вулиці, в барах і ресторанах, роз`їжджали містом з сигналами і вигуками "Чемпіони! Чемпіони!".

Національне телебачення Іспанії (TVE1) у понеділок вело пряму трансляцію з усіх місць, де побували сьогодні футболісти.

Відео дня

Першими вигуками "Чемпіони!" переможців вітали працівники аеропорту. Потім такий же бурхливий прийом влаштували працівники готелю, куди футболісти прибули після багатогодинного польоту на обід і короткий відпочинок.

Увечері збірна з тренерами, техніками, лікарями й функціонерами національної федерації прибула до королівський палац. Під звуки дзвонів кафедрального собору футболісти ввійшли до палацу, де їх чекали король Іспанії Хуан Карлос I з усією родиною. Капітан збірної Ікер Касильяс вручив королеві на згадку про перемогу футболку переможця ЧС з підписами всіх членів команди. Таку ж пізніше автор переможного гола Андрес Інієста вручив прем`єр-міністрові країни.

Після прийому у короля футболісти попрямували до резиденції прем`єр-міністра, де на спеціально обладнану в садах резиденції сцену під  крики "Дякуємо, чемпіони!", "Чемпіони!" вийшла вся команда. Промовці дякували вболівальникам і країні за величезну підтримку, яку вони відчували впродовж всього чемпіонату.

"Цей кубок - успіх всіх вас, не тільки команди", - наголосив тренер Вісенте дель Боске.

Прем`єр-міністр назвав перемогу історичною. Він особливо відзначив жест Андреса Інієсти, який, забивши вирішальний гол на останніх хвилинах матчу, присвятив цей успіх своєму другу - гравцеві футбольного клубу "Еспаньол" Дані Харке, який помер у серпні 2009 року від серцевого нападу (Після голу Інієста зняв синю футболку, під якою  була біла з написом "Дані Харке, ти завжди з нами").

Потім збірна на відкритому автобусі вирушила центральними вулицями Мадрида. На всьому протязі маршруту вболівальники зустрічали футболістів бурхливими оплесками і вигуками "Чемпіони! Чемпіони! Спасибі, чемпіони!".

Ціле місто вбране в червоно-жовті кольори національної збірної: всі, від королеви Софії і всіх без винятку телеведучих до простих городян. Статуї Сібелес і Нептуна на однойменних площах одягнені в національний прапор. Уболівальники розфарбували в національні кольори навіть свої автомобілі.

Свято продовжилося біля моста Пуенте дель Рей, де встановлена сцена і кілька величезних екранів. У ці хвилини тут іде концерт, і, за прогнозами, свята триватимуть до самого ранку.