Судити фінальну зустріч Чемпіонату світу з футболу в ПАР між збірними Іспанії і Нідерландів буде 38-річний англієць Говард Вебб, повідомляє офіційний сайт FIFA.

Вебб, якого вважають одним з кращих рефері світу, відпрацює на першості свою четверту зустріч. За три попередні матчі показав 17 жовтих карток і жодної червоної, а також не призначав пенальті.

Англійський арбітр судив матч за участю фіналіста чемпіонату - збірної Іспанії. Зустріч іспанців з командою Швейцарії закінчилася їх поразкою з рахунком 0:1, а Вебб відзначився кількома спірними, але не критичними для перебігу матчу рішеннями. Інші свої матчі він відпрацював без нарікань.

Відео дня

Також став відомий арбітр на матчі за третє місце між збірними Уругваю і Німеччини. Ним став рефері з Мексики Беніто Арчундіа. За два проведених на першості в ПАР матчі він показав сім жовтих карток, причому всі - в одному періоді одного матчу. Зустрічі за участю претендентів на бронзу він не судив.

Тим часом італійські ЗМІ повідомили, що арбітр Роберто Розетті заявив про дострокове завершення суддівської кар`єри. Гол з офсайда, який забив аргентинець Карлос Тевес у ворота мексиканців в 1/8 фіналу ЧМ-2010, за словами Розетті, не вплинув на його рішення. Після тієї помилки італійський рефері був усунений від подальшої роботи на турнірі в ПАР. 42-річний Розетті, якому вік дозволяв працювати на чемпіонаті Європи-2012 (обмеження ФІФА становить 45 років), посяде місце голови суддівського комітету в другому за силою дивізіоні чемпіонату Італії - серії В.