Вчора два севастопольці - відомий плавець-марафонець Олег СОФ’ЯНИК і журналіст Роман ЧЕРНЕНКО - перепливли протоку Дарданелли (Туреччина) з Азії до Європи за температури води 12 градусів.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив голова громадської організації "Об`єднання підтримки і розвитку молоді і спорту в Севастополі" Олександр СИНЯВСЬКИЙ.

За його інформацією, заплив присвячувався покровителю моряків Святому Миколаю, а організувало його "Об`єднання підтримки розвитку молоді і спорту в Севастополі" і фірма "Суднобудування" (Севастополь). З турецької сторони заплив забезпечував відомий бізнесмен і плавець-марафонець Айхан КАСАП.

Відео дня

Як додав О.СИНЯВСЬКИЙ, спортсмени стартували о 14.40 на схід від міста Чанаккале. За 39 хвилин плавці подолали 2,2 кілометра і фінішували в бухті на схід від селища Іджибат. На дистанції спортсменам допомагав попутний південно-західний вітер.

Спочатку севастопольці планували подолати Дарданелли 19 грудня, але їм перешкодив сильний ураган зі зливою, що вирував у районі протоки. "Вітер був настільки сильним, що в Чанаккале завалився мінарет, кілька людей загинули від повені. У зв`язку з цим плавці вирішили зробити заплив в Егейському морі, де вітру не було», - сказав О.СИНЯВСЬКИЙ.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада ці ж двоє плавців перепливли протоку Босфор (Туреччина) з Європи до Азії, подолавши 1 км за 17,5 хвилини за температури води 10 градусів. 25 листопада вони у 13-градусній воді перепливли Севастопольську бухту (1,9 км) за 45 хвилин.