Президент Федерації футболу України Григорій СУРКІС заперечує інформацію про нібито виплату 50 тис. доларів преміальних кожному гравцю юнацької збірної України (U19) за перемогу у фінальному матчі чемпіонату Європи з футболу серед юнаків до 19 років (Євро-2009).

Про це УНІАН повідомили в інформ-службі ФФУ.

Г.СУРКІС зауважив, що деякі вітчизняні ЗМІ, посилаючись на його коментар, некоректну протрактували інформацію щодо розміру преміальних для гравців та тренерів юнацької збірної.

Відео дня

У зв’язку з цим президент ФФУ уточнив, що фраза про преміальні була вирвана з контексту його інтерв`ю після фінального матчу чемпіонату, в якому українська збірна перемогла збірну Англії. А система преміальних, додав Г.СУРКІС, була відома хлопцям ще до початку турніру.

Зокрема, вихід із групи сприймався як обов`язкова умова успішного виступу команди-господаря змагань.

За вихід у фінал Євро-2009 і перемогу в ньому Федерація пропонувала по 250 тис. - за кожне з цих досягнень.

“Тож вигравши для України перший комплект золотих нагород, команда власним потом та кров’ю заробила ці півмільйона, які, зрозуміло, невдовзі будуть виплачені”, - зазначив Г.СУРКІС.

За його словами, в розподіл даної суми ні президент ФФУ, ні хтось інший, окрім головного тренера збірної, не втручатиметься.

“Тільки йому вирішувати, хто саме і на яку винагороду заслуговує”, - підкреслив Г.СУРКІС.

Як повідомляв УНІАН, чемпіонат Європи з футболу серед юнаків до 19 років проходив з 21 липня по 2 серпня 2009 року в українських містах Донецьк і Маріуполь.

2 серпня у фінальному матчі європейської першості збірна України перемогла збірну Англії з рахунком 2:0.

Це перша в історії перемога на європейській першості юнацької збірної України з футболу.