Борис Філатов зазначив, що винагороду отримають призери Паралімпійських ігор-2016 не тільки з Дніпра, а й з області / dniprograd.org‎

Це рішення народні обранці підтримали майже одноголосно. Керівник міста Борис Філатов підкреслив: грошову винагороду отримають призери Паралімпійських ігор-2016 не тільки з Дніпра, а й з області.

«Міська рада проголосувала за виділення грошової винагороди нашим героям – паралімпійцям. Ми всі знаємо, що в складі паралімпійської збірної України велика кількість спортсменів із Дніпра та області. В першу чергу ми преміюємо членів нашої територіальної громади», – сказав мер Дніпра Борис Філатов.

Читайте такожТренер паралімпійської збірної України з футболу: "Ми повинні були довести, що нашу націю на коліна не поставиш"

Відео дня

Зустріч з героями ХV Паралімпіади запланована на 29 вересня. Відомо, що за кожну золоту медаль спортсмени отримають по 50 тис. грн, за «срібло» – 30 тис. грн і 20 тис. грн – за «бронзу». Учасникам ігор виплатять по 10 тис. грн.

Зазначимо, що ХV Паралімпійські ігри цьогоріч проходили з 7 по 18 вересня в бразильському Ріо-де-Жанейро. До складу української збірної увійшли 235 спортсменів, 37 з яких є представниками Дніпра та області. У скарбничці українців загалом 117 медалей, і 30 з них вдалося вибороти дніпровським паралімпійцям. На Паралімпіаді-2016 збірна України посіла третє загальнокомандне місце, поступившись Китаю і Великій Британії.