Головний тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу визнав, що домашня нічия з рахунком 2:2 з «Металістом» в матчі 5 туру Чемпіонату України 17 серпня стала результатом «грубих помилок» і «непростимної слабкості» «гірників». Про це Луческу сказав на прес-конференції після матчу.

«Ми допустили грубі помилки, і після першого тайму довелося відігравати два голи. Забивши перший м`яч зі штрафного, «Металіст», звичайно, повністю «сів» в оборону. Нам протистояла добре організована, дисциплінована команда», - цитує Луческу офіційний сайт ФК "Шахтар".

«У цій грі було видно, що ті гравці, які не є основними, поки не можуть претендувати на місце в основному складі. Перед поєдинком я сказав своїм футболістам: «Забудьте ті перемоги, яких ми добивалися в матчах з «Металістом» вдома, і пригадайте 2004 рік, коли вони змогли забити гол і весь другий тайм практично не грали, всіма способами прагнучи відібрати очки». Те ж саме відбулося і сьогодні», - констатував Луческу.

Відео дня

Луческу розкритикував гру окремих футболістів команди, зокрема, Кравченка, за якого «були заплачені пристойні гроші». «Чекав більшого від нього, він обігравав суперника зі статичних положень. Не можу сказати, що з ним. Можливо, стрес... Але гравець його таланту повинен серйозно подумати про свою кар`єру», - підкреслив Луческу.

Наставник «гірників» акцентував, що якщо він критикує гравця на прес-конференції, «це має бути сигнал для нього». «Я оцінюю гру футболістів публічно і чекаю від них реакції. Якби мене якийсь гравець не цікавив, я б не обговорював його. Просто відсунув убік і все. Потрібно постійно шукати можливості для стимулювання гравців», - вказав Луческу.

«Молоді футболісти, які прийшли в команду, повинні володіти психологією переможця. Ці п`ять ігор наштовхують мене на думку, що потрібно повертатися до складу минулого сезону. Від футболістів потрібні постійне зростання і вдосконалення», - сказав Луческу.

На питання, чи буде «Шахтар» купувати нових футболістів до закриття літнього трансферного вікна, Луческу відповів: «Не думаю, що нам потрібні гравці. Попереду у нас матч із загребським «Динамо»... Наші футболісти повинні зрозуміти, що «Шахтар» - це машина, яка виграє кожну гру у всіх змаганнях, в яких бере участь. Якщо гравці не виходять на полі з такою думкою, то вони повинні зрозуміти, що не підходять нам».

Остров