REUTERS

Про це йдеться в матеріалі британської телерадіомовної корпорації ВВС, яка разом з медіа-компанією BuzzFeed News отримала документи про матеріали розслідування Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP) розпочатого в 2007 році, передає Українська правда.

Повідомляється, що серед гравців, які потрапили під підозру, є учасники турніру "Великий шолом".

Як йдеться в матеріалі, в документах є свідчення діяльності гральних синдикатів в Росії і Сицилії (Італія), які, як вважає слідство, заробили сотні тисяч фунтів стерлінгів на ставках на договірних матчах. Три матчі відбулися в Уїмблдоні.

Відео дня

Читайте такожВ Італії заарештовано 50 осіб за підозрою в договірних матчах

Відзначається, що ще в 2008 році були названі імена 28 тенісистів, які брали участь у договірних матчах. Однак подальшого розслідування у цій справі не було.

У матеріалі йдеться, що ВВС і BuzzFeed News вирішили поки не розкривати імена тенісистів, так як їх провину не можна довести без доступу до їх телефонних розмов, комп'ютеру і банківських рахунків.

Читайте такожГолова Міжнародної федерації тенісу не говорив слів про Крим, які приписало йому російське агентство

Також наголошується, що Асоціація безпеки європейського спорту (ESSA), яка відстежує ставки для провідних букмекерів, помітила більше 50 підозрілих матчів в 2015 році. Організація заявила, що теніс викликає більше підозр, ніж будь-який інший вид спорту.