УЕФА существенно увеличивает призовые для участников Лиги чемпионов и Лиги Европы / uefa.com

Окрім керівників ФФУ, Міністерства молоді та спорту України, ФК «Динамо», НСК «Олімпійський» та МВС країни, у нараді взяв участь директор департаменту з питань стадіонів та безпеки УЄФА Марк Тіммер, повідомляє прес-служба Федерації футболу України

Кожна із зазначених організацій виклала своє бачення обставин і причин інцидентів порушення правопорядку під час проведення футбольного матчу, а також – свої  пропозиції, як боротися з подібними негативними явищами у майбутньому.

Представник УЄФА проаналізував відеоматеріали, на яких зафіксовано інцидент, і відзначив відсутність реакції з боку служби безпеки НСК, недостатній рівень підготовки стюардів, а  також відсутність необхідної координації між особами, які відповідають за безпеку на стадіоні та правоохоронцями.

Відео дня

Марк Тіммер  запропонував українській стороні протягом двох тижнів передати в Європейський футбольний союз пропозиції щодо реформування системи безпеки на стадіонах нашої країни. Нинішня, за його словами, безнадійно застаріла і не відповідає новій концепції безпеки Європейського союзу.

Модератор наради - виконавчий директор ФФУ Володимир  Генінсон, підбиваючи підсумки, зауважив, що це «остання жовта картка» з боку УЄФА. У випадку нового рецидиву подібних порушень порядку українському футболу покажуть «червону». У підсумку, було прийнято рішення створити спільну комісію з представників усіх учасників наради, яка протягом 10 днів повинна внести конкретні пропозиції щодо кардинального виправлення ситуації.