У сезоні-2014/15 "Барселона" завоювала відразу три трофеї, і важливу роль в цьому зіграв Ліонель Мессі, який отримав нагороду Кращому футболісту Європи за версією УЄФА, повідомляє ru.uefa.org. За свою п'ятирічну історію цей приз вдруге дістався аргентинському форварду.

Читайте такожМессі оновив бомбардирський рекорд Роналду у Лізі чемпіонів

Відео дня

Ліонель Мессі отримав нагороду з рук президента УЄФА Мішеля Платіні на урочистій церемонії в Монако.

Нападник збірної Аргентини, який став володарем найпершої нагороди в 2011 році, випередив за підсумками голосування нападника "Реала" Кріштіану Роналду та партнера по "Барселоні" Луїса Суареса. Журналісти з 54 країн-членів УЄФА за допомогою спеціальної електронної системи в прямому ефірі проголосували за одного з трьох претендентів, імена яких були оголошені 12 серпня.

Після жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів Мессі заявив: "У нас дуже дружна команда, яка тяжко працювала, щоб досягти поставлених цілей. Я дуже щасливий і дякую своїм партнерам - без них я б цього не домігся".

У минулому сезоні 28-річний аргентинець побив рекорд Тельмо Сарри за кількістю голів у чемпіонаті Іспанії. У всіх турнірах він забив 58 м'ячів, два з яких припали на переможний фінал Кубка Іспанії проти "Атлетика". Забивши 10 голів в Лізі чемпіонів, Мессі поділив першу сходинку в суперечці бомбардирів з Роналду і Неймаром.