facebook.com/fcshakhtar

Сьогодні у Львові відбудеться матч-відповідь раунду плей-офф кваліфікаційного турніру Ліги чемпіонів УЄФА, в якому донецький "Шахтар" прийматиме австрійський "Рапід" з Відня. За підсумками цієї гри і визначиться яка команда потрапить в груповий етап ЛЧ.

Перша гра, що відбулася тиждень тому у Відні, завершилася перемогою гірників з рахунком 1:0. Таким чином, сьогодні гірників влаштує перемога або нічия з будь-яким рахунком. Супернику необхідно тільки перемагати. У разі перемоги "Рапіда" з рахунком 1:0 буде призначено додатковий час і, при необхідності, серія пенальті. У разі перемоги гостей з будь-яким іншим рахунком, австрійці стануть переможцями за сумою двох матчів (якщо перемога буде мінімальною - за рахунок більшої кількості голів на полі суперника).

Перед зустріччю головний тренер гірників Мірча Луческу зазначив: "Рапід" – дуже агресивна команда, яка грає на межі регламенту, а іноді і за його межами. Думаю, австрійцям з перших хвилин потрібно буде йти вперед і відігравати результат, який був у Відні. Завтра зустрінуться дві команди, які дуже добре готуються до протистояння. Це підтверджує те, що у нас в Кубку не грав жоден футболіст, який виступав у Відні (матч проти київського "Арсеналу" - 3:0). У суперника також в останньому турі, коли вони здобули перемогу з таким же рахунком 3:0 (над "Гредігом"), на полі були тільки три виконавця – Ауер, Граховац, Зоннляйтнер – з тих, які діяли проти нас. Це говорить про те, що обидві команди дуже серйозно готуються до цього матчу".

Відео дня

Крім того, Луческу зазначив, що бразилець Фред, який сьогодні повинен був давати свідчення в Парагваї стосовно допінг-скандалу, залишився в розташуванні "Шахтаря", так як зустріч перенесли на іншу дату. Гравець готується до матчу з "Рапідом".

На котируваннях букмекерських контор явним фаворитом матчу вважається "Шахтар", ставки на перемогу якого приймаються з коефіцієнтом 1,78 до 1. У той же час, на нічию можна поставити з розрахунку 3,77 до 1, а на перемогу "Рапіда" - 4,10 до 1.

Матч "Шахтар" - "Рапід" розпочнеться о 21.45. ТВ-трансляцію гри проведуть телеканали "Україна" і "Футбол-1".