Писториус / oscarpistorius.com

Про це заявив керівник прес-служби оргкомітету Ігор-2016 Маріо Андрада, повідомляє Lenta.ru.

"Ми з радістю приймемо його в Бразилії, як і будь-якого іншого спортсмена. Ми раді всім спортсменам, це олімпійський дух", - заявив він. 

При цьому олімпійський і паралімпійський комітети ПАР відкидають імовірність появи Пісторіуса на найближчій літній Олімпіаді. Як вважають в цих відомствах, бігун не зможе брати участь в змаганнях протягом п'яти років - призначеного йому тюремного терміну за ненавмисне вбивство його подруги Реви Стенкамп.

Відео дня

Спортсмен може вийти на свободу приблизно за десять місяців. В червні 2015 Пісторіус отримає право претендувати на умовно-дострокове звільнення за гарну поведінку. 

Читайте такожЛегкоатлета Пісторіуса засудили до п'яти років в'язниці

Південноафриканець застрелив Стенкамп 14 лютого 2013 у власному будинку. Прийнявши її за грабіжника, він зробив кілька пострілів у замкнені двері туалету. Дівчина зазнала смертельних поранень в область голови. 

Пісторіус - шестиразовий чемпіон Паралімпійських ігор, що виступав і в змаганнях за участю повноцінних спортсменів. Він є срібним медалістом чемпіонату світу 2011 року в естафеті 4 × 400 метрів.