Назар Коваленко потрапив до переліку дискваліфікованих / фото УНІАН

Українські легкоатлети - Михайло Гаврилюк (метання молота), Назар Коваленко (спортивна ходьба) та Наталя Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 метрів) не виступлять на Олімпійських іграх-2020 у Токіо.

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Річ у тому, що організація Athletics Integrity Unit (AIU), яка бореться з допінгом у легкій атлетиці, побачила порушення правил з боку українських спортсменів.

Відео дня

Причиною недопуску до змагань стало недотримання пункту 15 антидопінгових правил, згідно з яким спортсмен повинен пройти три допінг-тести поза змаганнями, які проводяться з інтервалом не менше трьох тижнів протягом 10 місяців.

Гаврилюк, Коваленко та Пироженко-Чорномаз не надали достатньої кількості допінг-проб. Через це їм заборонили виступити на Іграх у Токіо.

Пироженко-Чорномаз була запасною легкоатлеткою у збірній, тому українська команда зможе взяти участь в естафеті 4х400 м.

Раніше від Олімпіади-2020 буцімто через допінг була відсторонена українська тріатлоністка. Згодом з'явилася версія, що її позитивна допінг-проба може бути пов'язана не з забороненими препаратами, а з щепленням від коронавірусу.

Україна на Олімпіаді в Токіо: головне