false

Здорова конкуренція між організаціями, які займаються розвитком змішаних бойових мистецтв, інших видів єдиноборств та в цілому різних видів спорту, є запорукою для розвитку й дає більше шансів на нові перемоги спортсменів.

Таку думку в інтерв'ю ХХХ висловив Президент Української федерації змішаних бойових мистецтв (UF MMA) Володимир Тесля.

За його ініціативою в середині травня в Києві відбувся Чемпіонат України зі змішаних єдиноборств, який довгий час обговорювали і в ЗМІ, і в соцмережах. Він зібрав понад 500 учасників з різних регіонів.

Відео дня
false

«Чемпіонат дав нам розуміння того, що ММА в Україні дійсно розвивається. Учасники змагалися у різних вагових та вікових категоріях. Були представлені практично всі області, та ми дійсно цьому раді. Цього року перше командне місце посіла Одеська область, представники якої забрали 13 золотих медалей. Київська та Дніпропетровська області посіли друге і третє місця відповідно», - сказав Тесля.

За його словами, найкращі спортсмени чемпіонату тепер представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях GAMMA (Global Association of Mixed Martial Arts), представником якої в Україні є UF MMA. У 2019 році представники асоціації стали чемпіонами світу на чемпіонаті в Сінгапурі. Зараз збірна готується на Чемпіонат Європи, який відбудеться у вересні в Греції.

false

Тесля нагадав, що в Україні діє дві асоціації ММА. Раніше ЗМІ повідомляли, що другу асоціацію очолює громадянин Росії. Тесля зазначив, що вважає це неприпустимим і що в ситуації повинні розбиратися компетентні органи. Крім того, він також вважає неправильним підхід, за яким Федерація ММА дискваліфікувавши спортсменів, які брали участь у чемпіонаті, організованому UF MMA.

«Спортсмени - нічиї не раби та не власність тих чи інших осіб або клубів. Вони мають повне право брати участь у різних змаганнях. А ми, як керівництво федерацій, повинні сприяти цьому, щоб спортсмени розвивалися, щоб гідно представляли Україну на міжнародній арені. Без змагань не буде результату. Щодо конкуренції, то думаю, що в спорті вона просто необхідна, адже спонукає до розвитку», - зазначив Тесля.

false

За його словами, необхідно відходити від моделі роботи, нав'язаної СРСР, згідно з якою спорт повинен бути монополізований однією організацією.

«Навпаки - варто акцентувати на тому, що розвиток спорту треба стимулювати різноманіттям вибору: видів, федерацій, організацій. Це призведе до, у тому числі, відкриття нових спортклубів та залів. А вони, щоб утриматися на ринку, будуть змушені давати спортсменам найкращі умови для тренувань і виступів. Так живе весь цивілізований світ. Це нормально», - підкреслив президент UF MMA.