Анікєєв завоював срібло чемпіонату Європи / shashki.com

У Туреччині завершився чемпіонат Європи з міжнародних шашок у самому блискавичному виді гри - супер-бліці, де 2-е місце і срібну медаль завоював українець Юрій Анікєєв, повідомляє прес-служба Федерації шашок України.

Міжнародний гросмейстер з Харкова Анікєєв набрав однакову кількість очок з багаторазовим чемпіоном світу Олексієм Чижовим з Росії - по 12 очок. Але поступився за додатковим критерієм - коефіцієнтом. В результаті українець завоював срібло для нашої команди. Третє місце і "бронза" на рахунку Айнура Шайбакова з Росії - 10 балів.

Українець Артем Іванов набрав 8 очок і поділили 4-5 місця з Гунтисом Валнерисом з Латвії. У українського шахіста Василя Іванчука в турнірі з шашок 2 бали і 15-е місце.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські шашкісти потрапили в Топ-четвірку кращих чемпіонату Європи

У жіночому турнірі українка Вікторія Мотричко посіла 13-е місце - 6 балів. Трійку призерів склали представники Росії - Матрьона Ноговіцина (14), Дар'я Ткаченко (12) і Тамара Тансиккужина (8).

Після підведення підсумків у загальнокомандному заліку збірна України серед жінок завоювала срібні медалі,чоловіча команда на третьому місці - бронза.