Российские Сми верят в благоприятных исход заседания МОК / chameleon.fm

Не пройти відбір до участі в Олімпійських іграх-2016 за всіма критеріями Міжнародного олімпійського комітету можуть до 40 російських спортсменів, повідомляє sportbox.ru.

Разом з тим, за інформацією британських ЗМІ МОК прогнозує, що до 90% членів національної команди Росії не зможуть бути допущені до участі в Іграх. Для перевірки російських спортсменів будуть покликані незалежні експерти. Крім того, міжнародні федерації з різних видів спорту можуть послідувати прикладу ІААФ (легкоатлетична федерація) та усунути всіх представників Росії в даному виді спорту.

Читайте такожМіжнародна федерація плавання не допустила сімох росіян до Олімпіади

Відео дня

18 липня комісія ВАДА на чолі з Маклареном представила доповідь, у якому Росія обвинувачується у створенні державної програми приховування позитивних проб спортсменів. За попередньою інформацією експертів, з 2010 року було підмінено кілька сотень проб російських атлетів.

24 липня виконком МОК все ж допустив збірну Росії до Олімпіади-2016, зазначивши, що спортсмени з допінгової історією не зможуть поїхати в Бразилію. Долю решти росіян будуть вирішувати міжнародні федерації з видів спорту.