Россиян призывают сдать медали, добытые нечестным путем  / coolyanews.info

Біля посольства Росії у Великобританії встановили коробку для повернення медалей, які, на думку засновників акції, були зароблені російськими спортсменами нечесно, повідомляє BBC.

Таким чином, британці відреагували на допінговий скандал в російському спорті. На коробці вказано "Putin your medals" ("Покладіть всередину ваші медалі"), при цьому слова Put in навмисно написані разом.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков в середу заявив, що звинувачення у вживанні допінгу повинні адресуватися конкретним спортсменам, а узагальнення неприйнятні і несправедливі. "Тут жодним чином не повинні узагальнювати ситуацію. Російський спорт - це чесний, конкурентоспроможний і змагальний", - додав прес-секретар.

Відео дня

Читайте такожМутко відмовили в акредитації на Олімпійські ігри-2016

Нагадаємо, що згідно опублікованому Світовим антидопінговим агентством (ВАДА) доповіді, влада Росії заохочували застосування допінгу на державному рівні. Зокрема, як йдеться в документі, маніпуляції з результатами допінг-тестів росссийских спортсменів і підміни допінг-проб здійснювалися під контролем міністерства спорту Росії.

Після публікації доповіді президент Росії Володимир Путін пообіцяв не допускати посадових осіб, згаданих в документі в якості прямих виконавців маніпуляцій з допінг-пробами.

Міжнародний олімпійський комітет у вівторок оголосив про початок розслідування щодо російських чиновників, згаданих у доповіді комісії Всесвітнього антидопінгового агентства, і почав вивчення юридичних аспектів можливого відсторонення Росії від Олімпійських ігор.