xsport.ua

Тайгарт вважає, що Росія повинна надати гарантії співпраці з Річардом Маклареном, який очолює комісію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) з розслідування випадків використання заборонених препаратів російськими спортсменами, повідомляє Zaxid.net.

«Росія не може розраховувати на змагання, якщо відмовляється надавати повний доступ співробітникам антидопінгової комісії до спортсменів», - додав президент USADA.

Читайте також: Олімпійська чемпіонка Лондона-2012 Чічерова і ще 13 росіян підозрюються у вживанні допінгу на Іграх-2008

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 12 травня 2016 року екс-керівник московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков звинуватив кількох російських чемпіонів, які здобули золото під час Олімпіади-2014 у Сочі, у вживанні допінгу. Григорій Родченков назвав конкретні імена, а також розповів, як саме російські чиновники зуміли замінювати проби із вмістом допінгу на чисті проби.

На підставі результатів розслідування МОК може повністю відсторонити російських спортсменів від участі в Олімпіаді 2016 в Ріо-де-Жанейро (5-21 серпня).

Російські легкоатлети наразі відсторонені від міжнародних змагань після того, як у листопаді 2015 року WADA оприлюднило доповідь про те, що голова московської лабораторії WADA Григорій Родченков віддав наказ знищити 1417 позитивних допінг-проб російських атлетів.