Єдиний гол у матчі / фото REUTERS

Збірна Італії в заключному турі групового етапу Євро-2020 грала проти збірної Уельсу.

У разі перемоги валлійці вийшли б на перше місце в групі А, проте Італія провела ще один впевнений матч, здобувши третю перемогу на турнірі і знову зберігши свої ворота сухими.

Уельс програв, але посів друге місце в групі за рахунок кращої різниці м'ячів, ніж у Швейцарії (один проти одного вони зіграли внічию).

Відео дня

Італія вийшла вперед на 38-й хвилині матчу - Маттео Пессіна завдав більярдного удару після подачі Марко Верратті зі штрафного.

Читайте такожЄвро-2020: Швейцарія відправила Туреччину додому без очок (відео)

На 55-й хвилині Уельс залишився в меншості - Ітан Ампаду отримав пряму червону картку за фол на Федеріко Бернардескі.

На 76-й хвилині у валлійців був прекрасний шанс зрівняти рахунок, але Гарет Бейл з меж штрафного майданчика не влучив у площину воріт ударом з льоту.

Головний тренер збірної Італії Роберто Манчіні в кінці матчу дав пограти футболістам із заявки команди, які ще не виступали на Євро-2020, в тому числі зробив і заміну воротаря.

Відзначимо, що збірна Італії є потенційним суперником збірної України в 1/8 фіналу. "Жовто-сині" вийдуть на італійців, якщо зможуть фінішувати на другому місці у своїй групі.

Італія - Уельс - 1:0

Гол: Пессіна, 39

Італія: Доннарумма (Сірігу, 89), Толой, Бонуччі (Ачербі, 46), Бастоні, Емерсон, Верратті, Жоржиньо (Крістанте, 75), Пессіна (Кастровіллі, 87), К'єза, Белотті, Бернардескі (Распадорі, 75)

Уельс: Уорд, К. Робертс, Ампаду, Родон, Гантер, Аллен (Левітт, 86), Н. Вільямс (Б. Девіс, 86), Моррелл (Мур, 60), Ремсі, Джеймс (Вілсон, 74), Бейл (Брукс, 86)

Попередження: Пессіна - Аллен, Гантер

Вилучення: Ампаду, 55

Відео голу

Група А: підсумки

  • Збірна Італії набрала 9 очок і посіла перше місце в групі. 
  • В Уельсу і Швейцарії - по 4 очки. Між собою команди зіграли внічию, а тому в розрахунок бралася загальна різниця забитих і пропущених м'ячів. Вона виявилася кращою у Уельсу (3:2 проти 4:5). Таким чином, саме Уельс став другим, а Швейцарія ще може потрапити в плей-офф з третього місця.
  • Збірна Туреччини завершила чемпіонат Європи без набраних очок.
  • Матчі групи А проходили в Римі та Баку.