Крістіан Еріксен / Фото REUTERS

Лідера збірної Данії Крістіана Еріксена, який пережив зупинку серця під час матчу Євро-2020, виписали з лікарні.

Як повідомляє BBC, Еріксен успішно переніс операцію - йому імплантували кардіовертер-дефібрилятор.

29-річний футболіст вже побував в розташуванні збірної Данії і тепер повернеться додому зі своєю сім'єю.

Відео дня

"Операція пройшла добре, і в даних обставинах у мене все добре. Було дійсно здорово знову побачити хлопців після фантастичної гри проти Бельгії. Немає необхідності говорити, що я буду вболівати за них у понеділок проти Росії", - сказав Еріксен.

Читайте такожСтали відомі перші слова футболіста Еріксена після того, як він пережив клінічну смерть

Кардіовертер-дефібрилятор - це прилад, призначений для усунення загрозливих для життя аритмій і запобігання зупинки серця.

Крістіан Еріксен втратив свідомість: подробиці

  • 29-річний лідер збірної Данії знепритомнів наприкінці першого тайму матчу з Фінляндією. Він похитнувся і звалився на газон в момент, коли партнер по команді вкидав на нього м'яч з ауту.
  • Еріксен знепритомнів, на поле вибігли лікарі. Гравці збірної Данії оточили футболіста, щоб приховати те, що відбувається, від камер.
  • Лікарям довелося використовувати дефібрилятор і реанімувати футболіста прямо на полі. На щастя, їм вдалося врятувати його.
  • Еріксена забрали з поля з кисневою маскою. При цьому у нього були відкриті очі. Зі стадіону його доставили в лікарню.
  • Слідом УЄФА повідомив, що стан футболіста стабілізовано. Пізніше стало відомо, що Еріксен знаходиться в свідомості і може говорити. Він поспілкувався зі своїми партнерами по збірній по відеозв'язку і попросив їх дограти матч.
  • Зі слів головного тренера збірної Данії Каспера Юльманна і лікаря команди Мортена Босена стало відомо, що Еріксен пережив зупинку серця. Босен також розповів про те, як вдалося врятувати футболіста.